20150628_154907
Ik ben Nella en ik ben goed in het begeleiden van ‘selfie naar sheer beauty’. Ik heb theologische opleiding en ervaring met christelijk jeugdwerk en kleine groepjes. Ironisch genoeg, heb ik ’sheer beauty ’ (zuivere schoonheid) ontdekt toen ik de bodem van ellende had bereikt. Ik heb een gedreven, enthousiast, dynamisch en open persoonlijkheid. Ik dacht dat ik sterk, assertief en doorzetter was. Totdat ik, door een burn-out (mede het sterven van mijn moeder, 1800 km ver weg), in een diepe put terecht kwam. In de put, stelde ik vragen die ik nooit dacht ik zou kunnen: wie is God? Waarom ben ik christen? Wat wil ik eigenlijk in dit leven, wat zijn mijn echte verlangen? De subtiele illusie van goed leven was weg. Mijn ‘selfie’ werd gebroken, en een kwetsbaar, rommelig, tender, menselijk meisje kwam tevoorschijn. Het meisje in mij miste haar moeder vreselijk; verlangde intens naar intimiteit en heelheid…en daardoor stond ik helemaal open voor God, voor Zijn liefde in een diepere, verfrissende dimensie.

Christen zijn betekent niet dat je bijna perfect wordt, dat je een ‘reset’ knopje krijgt; oude, diep gesettelde patronen blijven je lastig vallen. Het betekent ook niet dat jij je gezonde wensen en verlangens aan de kant zet, dat jij je mens-zijn ontkent. Het is een strijd tussen ‘vlees’ en het nieuwe leven van God, tussen de ‘oude’ ik en de ‘nieuwe ’ik.  Mijn strategie in deze strijd is simpel, toch erg lastig: naar Jezus komen, telkens weer opnieuw! Bewust worden van Gods’ onvoorwaardelijke nabijheid. Liefde gaat om een hechte, intieme relatie opbouwen. Hechting roept worden als een wond hechten, pijn, open zijn, maar ook herstel en genezing, eenheid. Het maakt ruimte voor ware schoonheid: schuldgevoelens, destructieve patronen, subtiele zelfbescherming, onzekerheid, intelligentie, cool zijn, ironie, alles wat je om je hart heen bouwt (je pantser) wordt doorgedrongen, zodat Gods ’liefde diep in je hart kan ontvangen.

De weg van waarheid is de weg van het kruis: Jezus’ kruis, maar ook je eigen kruis: alleen door je oude, subtiele zelf-geobsedeerde, “ik” steeds opnieuw aan Jezus’ voeten te brengen, te ‘doden’, ontstaat opstanding met Jezus en leven in en met Hem. YAS nodigt je uit om samen de weg van gaan: van selfie naar ware schoonheid, in Jezus Christus!